Ο παππούς μου έλαβε την πρώτη δόση

 Από Alankrita Taneja, MBBS


Στις αρχές Απριλίου 2021, αποσύρθηκα από μια προαιρετική εκ περιτροπής κάλυψη για ιατρικές ΜΕΘ λόγω αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων COVID-19 στο Μίσιγκαν.


Κατά τη διάρκεια μιας από αυτές τις μέρες με ολονύχτια κλήσεις, παρατήρησα μερικές αναπάντητες τηλεφωνικές κλήσεις από το σπίτι στην Ινδία. Ήμουν σε θέση να στέλνω συχνά μηνύματα στην οικογένειά μου και ενημερώθηκα ότι ο αγαπητός μου παππούς είχε αναπτύξει υψηλό πυρετό και βήχα.


Ψυχρά ρίγη έτρεξαν στη σπονδυλική μου στήλη καθώς σκεφτόμουν το χειρότερο σενάριο. Ήταν σχεδόν 90 ετών και μόλις είχε φύγει από το σπίτι του σε περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που χτύπησε η πανδημία.


Στις αρχές του τρέχοντος έτους επικρατούσε μια μακρά σιωπή για τα κρούσματα COVID-19 στην Ινδία, γεγονός που άφησε τους επιδημιολόγους να αμφιβάλλουν εάν η χώρα είχε με κάποιο τρόπο ξεφύγει από την καταστροφή της πανδημίας.

Read more

http://trishadehradun.in/
http://byrl.me/0bPTpzf
http://byrl.me/VZ1kcBA
http://byrl.me/ODBRQkU
http://byrl.me/F8akbEh
http://byrl.me/JeC7MOh

Υπήρξαν θεωρίες σχετικά με τους ανθρώπους στην Ινδία που έχουν πιθανή πρώιμη ανοσία της αγέλης παρά το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού. Ως αποτέλεσμα, η χώρα άνοιξε, ειδικά το Νέο Δελχί, η πρωτεύουσα και μια από τις πολυπληθέστερες πόλεις της χώρας — και η γενέτειρά μου.


Ο παππούς μου έλαβε την πρώτη δόση Covaxin, που είναι το εγγενές εμβόλιο της Ινδίας για τον COVID-19. Πρόσφατα συνέχισε τις πρωινές του βόλτες πριν από την πανδημία στο πάρκο και ήταν πολύ χαρούμενος που επιτέλους κατάφερε να απολαύσει ξανά την αγαπημένη του δραστηριότητα.


Δυστυχώς, ήταν επίσης η απόφαση για την οποία άρχισε να μετανιώνει περισσότερο.


Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Οι γονείς μου και ο θείος μου πήδηξαν για να τον βοηθήσουν με τις δουλειές του σπιτιού, τις ιατρικές εξετάσεις και τα φάρμακα, με πλήρεις προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ΜΑΠ.

Read more

http://byrl.me/fyl8uIn
http://byrl.me/t8Il85F
http://byrl.me/GYsIoZ0
http://byrl.me/sI4qN3h
http://byrl.me/pAhrCmY
http://byrl.me/iTMHC1z

Όταν ο παππούς μου υποβλήθηκε σε εξέταση για COVID-19, βρέθηκε αρνητικός με PCR. Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία υψηλής ανάλυσης στο στήθος του λόγω υψηλού ψευδώς αρνητικού ποσοστού PCR COVID-19 στο Νέο Δελχί.


Με βάση ένα σκορ που ονομάζεται CORADS, βρέθηκε να έχει πολύ μεγάλη υποψία για COVID-19. Έλαβε επίσης εξετάσεις αίματος που αποκάλυψαν στοιχεία ηπατικής και νεφρικής βλάβης.


Αποφασίσαμε να τον κάνουμε εισαγωγή για υγρά και παρακολούθηση. Λόγω ενός αρνητικού τεστ PCR για τον COVID-19, μπόρεσε να λάβει κρεβάτι ΜΕΘ σε ένα νοσοκομείο που δεν προορίζεται για τον COVID-19 στη γειτονιά του. Ωστόσο, υποβλήθηκε ξανά σε εξετάσεις όσο νοσηλευόταν και έτυχε να είναι θετικός αυτή τη φορά.


Έψαξα με περιέργεια στο google τον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία και σοκαρίστηκα όταν είδα μια σχεδόν τέλεια κάθετη ευθεία που αντιπροσωπεύει το δεύτερο κύμα της πανδημίας στην Ινδία.


Σοκαρίστηκα γιατί δεν έμοιαζε σε τίποτα με αυτό που είχα δει όλο το χρόνο με την πανδημία. Επίσης, σοκαρίστηκα όταν είδα ότι δεν φοβήθηκαν πολλοί άνθρωποι για αυτό - ούτε οι γιατροί με τους οποίους συνεργάζομαι, ούτε το MedTwitter εκείνη την εποχή, ούτε καν τα μέσα ενημέρωσης.


Μετά το θετικό αποτέλεσμα του τεστ του παππού μου, του ζητήθηκε να βρει ένα κρεβάτι σε ένα καθορισμένο νοσοκομείο COVID-19. Τότε ήταν που άρχισα να βλέπω το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στο Νέο Δελχί να αρχίζει να καταρρέει. Πέρασαν μέρες και δεν μπορούσαμε να του βάλουμε κρεβάτι στο νοσοκομείο.

Read more

http://byrl.me/LoSxbXG
http://byrl.me/EDuZCE2
http://byrl.me/4MCge8r
http://byrl.me/uG8QLQX
http://byrl.me/QAHMZEF
http://byrl.me/lQm9mig

Οι γιατροί του συνταγογράφησαν ρεμντεσιβίρη και τόνισαν ότι θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή. Δυστυχώς, ήταν εκτός αποθέματος στο Νέο Δελχί. Ο ξάδερφός μου, ο οποίος δεν είναι επαγγελματίας του ιατρού, πήρε ένα μπουκάλι με τις 20.000 ινδικές ρουπίες από τη μαύρη αγορά, το οποίο είχε μερικά μεγάλα γραμματικά λάθη στο παράρτημα που μας έκαναν να καταλάβουμε ότι ήταν μια ψεύτικη έκδοση.


Ζητούσα συνέχεια από την οικογένειά μου να πάρει το κινητό του παππού μου στο δωμάτιό του για να μην είναι τόσο μόνος σε αυτή την κρίσιμη στιγμή. Δυστυχώς, σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, δεν επετράπη να πάρουν τα υπάρχοντά του. Λίγο μετά την εισαγωγή του, διασωληνώθηκε και τοποθετήθηκε σε αναπνευστήρα.


Στεναχωρήθηκα που κανείς δεν βρήκε καν τον χρόνο να ρωτήσει για την κατάσταση του κωδικού του. Επιπλέον, δεδομένου ότι ήταν θετικός στον κορωνοϊό ασθενής στον αέρα και προφυλάξεις επαφής σε νοσοκομείο χωρίς COVID, αναπόφευκτα απομονώθηκε και αγνοήθηκε από το προσωπικό.


Όταν διασωληνώθηκε, η καρδιά μου βούλιαξε. Είχα ένα τρομερό συναίσθημα στα έντερα μου ότι μπορεί να μην μπορέσω ποτέ να του ξαναμιλήσω.

Read more

http://byrl.me/l4eqViZ
http://byrl.me/ygS48Gp
http://byrl.me/25hw1GT
http://byrl.me/pZT8yi7
http://byrl.me/57SsmTL

Μέσα σε λίγες μέρες, υπέστη καρδιοπνευμονική ανακοπή και του χορηγήθηκε ΚΑΡΠΑ για λίγα λεπτά πριν διαπιστωθεί ο θάνατός του.


Θυμάμαι ότι συμμετείχα στις τελευταίες τελετές του στο Zoom εκείνο το πρωί λίγο πριν από τους πρωινούς γύρους. Συνήθως γυρίζουμε στις 08:30, αλλά τη συγκεκριμένη μέρα, η παρουσία μας στις 09:00 αποφασίστηκε για άλλους λόγους. Εκείνη τη στιγμή αναρωτήθηκα αν ήταν θεϊκή παρέμβαση.


Καθώς θρηνούσαμε για το θάνατο του παππού μου, τόσο οι γονείς μου όσο και ο θείος και η θεία μου - όλοι εμβολιάστηκαν κατά του COVID-19 με τουλάχιστον την πρώτη δόση - άρχισαν να αναπτύσσουν υψηλό πυρετό.


Τόσο ξαφνικά σαν μια πυρκαγιά, σχεδόν όλοι όσοι ήξερα στο Νέο Δελχί, φίλοι και συγγενείς, άρχισαν να προσβάλλονται από τη μόλυνση.


Η καμπύλη συνέχιζε να γίνεται πιο απότομη. Όλα είναι ένα κοκτέιλ δοξυκυκλίνης, αζιθρομυκίνης, βιταμίνης C, ιβερμεκτίνης, Fabiflu κ.λπ. Σε όλους τους ασθενείς χορηγήθηκαν στεροειδή παρά τον κορεσμό τους σε οξυγόνο, τη σοβαρότητα της νόσου ή τις συννοσηρότητες.


Το desivir φρένων και το πλάσμα ανάκτησης δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα, αλλά θεωρήθηκαν μαγικές σωτήριες θεραπείες, γεγονός που οδήγησε στην ανάπτυξη μιας μεγάλης μαύρης αγοράς για αυτούς.

Comments